Altınova Belediyesi - Yasemin FAZLACA

Posta Kodu: 77700
Türkiye - Balıkesir - Altınova
Altınova Belediyesi

Altınova Belediyesi

Yalova'nın verimli topraklarına sahip olduğu ve sahil kenarında denize sıfır konumda kurulmuş olan ilçesidir. Yalova'ya 27 Km. uzaklıktadır. Altınova İlçesi'nin tarihi eskilere dayanır. Gezip görülecek bir çok alanı bulunmaktadır. Farklı dönemlere ait hamamlar, su kemerleri, çesmeler, kale gibi tarihi eserler bulunmaktadir. E-5 karayolu ile antik hac ve ticaret (ipek) yolunun kesistigi bölgede bulunan Altinova.1929 yilinda, Bulgaristan'in Rusçuk kentinden göç eden 40 aile tarafindan altinzade çiftliginin satin alinmasi ile kurulmustur. 1930 yilinda Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bagli köy statüsüne kavusan Altinova, çevre köylerden gelenlerin yerlesimi ve dogu Karadeniz ve dogu Anadolu'dan göç edenlerin katilimlariyla kisa sürede artan nüfus ve merkezi konumu nedeniyle 7 haziran 1987 yilinda belediye statüsüne kavusarak belde oldu. 6 haziran 1995 tarihinde bakanlar kurulu karariyla Yalova iline bagli ilçe statüsüne kavuşan Altinova ilçesinin 3 belde ve 12 köyü vardir Yalova - Istanbul karayolu üzerinde ilin en verimli topraklarina sahip tarim bölgesidir. Çiçekçilik, meyvecilik ve sebzecilik çok gelismistir. Ilçenin tarihi çok eskilere dayanir. Farkli tarihi dönemlere ait hamamlar, su kemerleri, çesmeler ve kale gibi tarihi eserleriyle gezip görmeye deger bir çok yeri bulunmaktadir.

Tarım

Meyvecilik ve seracılık, Altınova ekonomisine yön veren en büyük etkenlerdendir.
Tarımsal üretimde ilk sırayı meyvecilik almaktadır. Karadeniz ve Akdeniz iklimlerinin geçiş sahasında bulunan, bereketli ve verimli topraklara sahip olan ilçemizde tarım, küçük aile işletmeleri şeklinde ve modern olarak yapılmakta ve yaklaşık bin 400 ailenin geçim kaynağını oluşturmaktadır.
Yetiştirilen meyveler arasında en çok sırasıyla kivi, nektarin, şeftali, erik, zeytin, hurma, kiraz, üzüm, ceviz ve elma yer almaktadır.
Üretimde ikinci sırayı tarla bitkileri yer almakta olup; buğday, arpa, fiğ, yulaf ve silajlık mısır başlıca ürünlerdir.
Üçüncü sırada ise sebzecilik ve aynı zamanda ilçe ekonominde önemli yer tutan süs bitkileri yetiştiriciliği yer almaktadır.
2007 yılı başında Sermayecik Köyünde organik tarım çalışmalarına başlatılarak, çilek yetiştiriciliğinde organik tarıma geçilmiştir. Aynı zamanda organik kiraz ile ilgili çalışmalar da başlamıştır.
İlçede çiftçi örgütlenmesinde de önemli mesafeler alınmış olup Tokmak, Ahmediye, Soğuksu, Subaşı, Fevziye merkezli olmak üzere 5 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kivi Yetiştiricileri Birliği, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği, Saksılı Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği mevcuttur.